Ministarstvo zaštite okoliša i energetike dana 2. kolovoza obavijestilo je Grad Dubrovnik da je prihvaćen prijedlog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od 1.178.933,00 kune za projektni prijedlog „ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika“.

U postupku dodjele bespovratnih sredstava u Operativnom programu „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Ministarstvo zaštite okoliša je kao posredničko tijelo razine 1 potvrdilo prijedlog Fonda, posredničkog tijela druge razine, o prihvatljivosti izdataka za predmetni projektni prijedlog.

Posljednja faza u postupku, stoji u dopisu kojeg potpisuje ministar Tomislav Ćorić, jest donošenje Odluke o financiranju te u konačnici potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava.

Takozvane izobrazno-informativne aktivnosti sastavni su dio Plana gospodarenja otpadom za razdoblje od 2018. do 2023. godine koje je Gradsko vijeće usvojilo u svibnju. Program uključuju edukaciju javnosti kroz provođenje niza aktivnosti po pitanju unaprjeđenja sustava odvojenog prikupljanja otpada.