Svim građanima i posjetiteljima od sada je u autobusima javnog gradskog prijevoza dostupna usluga besplatnog korištenja interneta. Naime, završena je implementacija Wi-Fi sustava u autobuse JP Libertas, a zahvaljujući suradnji koju je gradski prijevoznik uspostavio s tvrtkom Media King iz Osijeka.

Tvrtka Media King uslugu je već isporučila u 60 tramvaja i autobusa javnog gradskog prijevoza u Osijeku te svih 150 autobusa gradskog i prigradskog prijevoza u Splitu, dok će u našem gradu pristup internetu biti omogućen u 100 autobusa Libertasa koji prometuju na gradskim i prigradskim linijama. Ugovor uključuje mogućnost ugradnje pristupnih točaka (tzv. hotspotova) u ukupno 120 vozila te će se prema potrebi usluga uvoditi i u dodatne autobuse.Ovaj, tehnološki napredan Wi-Fi sustav dozvoljava velike količine istovremenih konekcija na pristupne točke bez zagušenja i prekida te pruža visoki kvalitetu pristupa internetu po maksimalno dostupnim brzinama. Sustav omogućuje i komercijalno korištenje odnosno omogućava oglašavanje na svim pristupnim točkama čime se može postići i samoodrživost.

Vrijednost predmetne usluge iznosi 12.000 kuna (bez PDV-a) godišnje, dok je ugovor sklopljen na razdoblje od 5 godina te uključuje i održavanje sustava.

Sve što korisnici trebaju napraviti da bi koristili uslugu jest odabrati Wi-Fi mrežu „LIBERTAS MEDIAKING“ te pratiti jednostavne upute koje dostavljamo u privitku.

VIŠE….