Blog

22 stu.
0

Mato Franković ponovno izabran za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ponovno je izabran za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik dok su za potpredsjednike izabrani Marko Potrebica, Blaž Pezo i Zrinka Raguž.

Franković se zahvalio putem Facebooka svima koji su ga podržali:

“Drage članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice, danas ste mi dali povjerenje da i dalje vodim Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik. Hvala vam na vašem odazivu koji je bio velik, unatoč zdravstvenoj korona krizi. 674 vaših glasova obvezuje ne samo mene, nego i moje potpredsjednike Zrinku Raguž, Blaža Peza i Marka Potrebicu kao i cijeli novoizabrani gradski odbor. Vrlo skoro, a nakon usvajanja novog zakona kojim će se definirati broj zamjenika gradonačelnika, donijet ćemo i odluku o službenim kandidatima za gradonačelnika i zamjenike. Posljednjih šest godina vodim Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik i iz svake političke utakmice zajedno smo učili. Danas smo jedinstvena organizacija te uspješno vodimo naš Grad. To ćemo nastaviti raditi i u budućnosti časno, pošteno, odlučno i odgovorno za Grad po mjeri svih njegovih građana”, poručio je Mato Franković.

Osim gradske birala se i Županijska organizacija HDZ-a na čijem čelu je ponovno izabran Branko Bačić.

Više
20 sij.
0

Održana 46. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik

U ponedjeljak, 20. siječnja 2020. održana je 46. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik u 19:00 sati u  prostorijama HDZ-a.

Više
09 pro.
0

Održana 45. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine u 19:00 sati održana je 45. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnika u prostorijama HDZ-a.

 

Više
17 kol.
0

U tijeku sanacija cesta na Osojniku

U mjestu Osojnik obavljeni su ovaj tjedan radovi krpanja mjestimičnih oštećenja na cesti, na potezu od spomenika braniteljima pa do seoskog doma. Na traženje Mjesnog odbora Osojnik Grad Dubrovnik sanirao je oštećene dijelove ceste te će prometovanje ovim potezom ubuduće biti lakše i sigurnije.

 

Radovi se nastavljaju i idući tjedan skidanjem asfalta na oštećenim dijelovima te nanošenjem novog asfaltnog sloja. Ukupno će biti sanirano oko 700 m2 ceste, a vrijednost radova je oko 200.000 kuna. Grad Dubrovnik sanaciju je proveo putem nadležnog Upravnog odjela za promet, u okviru redovitog održavanja prometnica.

VIŠE…

Više
10 kol.
0

Sanirane ceste u Šumetu i Knežici

Grad Dubrovnik je, putem svog Upravnog odjela za promet, u sklopu redovitog održavanja, ovaj tjedan sanirao prometnice u Šumetu i Knežici. Tako je asfaltiran pristupni put prema crkvi sv. Martina i groblja u Šumetu. Ukupna površina ovog zahvata je oko 400 metara četvornih, a vrijednost radova iznosi 85.000 kuna.

 

Također je završena i sanacija pristupnog puta stambenim objektima u mjestu Knežica, na predjelu Tor. Ukupno je sanirano oko 45 metara pristupnog puta izvedbom novog asfaltnog zastora. Ukupna vrijednost radova iznosi 30.000 kuna.

Idući tjedan, u ponedjeljak, radovi se nastavljaju na Osojniku, gdje će se sanirati oštećenja na cesti kroz naselje.

Više
09 kol.
0

Nova usluga Libertasa – besplatni internet u 100 autobusa!

Svim građanima i posjetiteljima od sada je u autobusima javnog gradskog prijevoza dostupna usluga besplatnog korištenja interneta. Naime, završena je implementacija Wi-Fi sustava u autobuse JP Libertas, a zahvaljujući suradnji koju je gradski prijevoznik uspostavio s tvrtkom Media King iz Osijeka.

Tvrtka Media King uslugu je već isporučila u 60 tramvaja i autobusa javnog gradskog prijevoza u Osijeku te svih 150 autobusa gradskog i prigradskog prijevoza u Splitu, dok će u našem gradu pristup internetu biti omogućen u 100 autobusa Libertasa koji prometuju na gradskim i prigradskim linijama. Ugovor uključuje mogućnost ugradnje pristupnih točaka (tzv. hotspotova) u ukupno 120 vozila te će se prema potrebi usluga uvoditi i u dodatne autobuse.Ovaj, tehnološki napredan Wi-Fi sustav dozvoljava velike količine istovremenih konekcija na pristupne točke bez zagušenja i prekida te pruža visoki kvalitetu pristupa internetu po maksimalno dostupnim brzinama. Sustav omogućuje i komercijalno korištenje odnosno omogućava oglašavanje na svim pristupnim točkama čime se može postići i samoodrživost.

Vrijednost predmetne usluge iznosi 12.000 kuna (bez PDV-a) godišnje, dok je ugovor sklopljen na razdoblje od 5 godina te uključuje i održavanje sustava.

Sve što korisnici trebaju napraviti da bi koristili uslugu jest odabrati Wi-Fi mrežu „LIBERTAS MEDIAKING“ te pratiti jednostavne upute koje dostavljamo u privitku.

VIŠE….

Više
06 kol.
0

Gradu Dubrovniku 1,1 milijun kuna bespovratnih sredstava za edukaciju javnosti o gospodarenju otpadom

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike dana 2. kolovoza obavijestilo je Grad Dubrovnik da je prihvaćen prijedlog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od 1.178.933,00 kune za projektni prijedlog „ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika“.

U postupku dodjele bespovratnih sredstava u Operativnom programu „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Ministarstvo zaštite okoliša je kao posredničko tijelo razine 1 potvrdilo prijedlog Fonda, posredničkog tijela druge razine, o prihvatljivosti izdataka za predmetni projektni prijedlog.

Posljednja faza u postupku, stoji u dopisu kojeg potpisuje ministar Tomislav Ćorić, jest donošenje Odluke o financiranju te u konačnici potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava.

Takozvane izobrazno-informativne aktivnosti sastavni su dio Plana gospodarenja otpadom za razdoblje od 2018. do 2023. godine koje je Gradsko vijeće usvojilo u svibnju. Program uključuju edukaciju javnosti kroz provođenje niza aktivnosti po pitanju unaprjeđenja sustava odvojenog prikupljanja otpada.

Više
04 kol.
0

Gradonačelnik čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima:

 

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani! Poštovani branitelji!

Ovo ljeto obilježila su brojna događanja, i lijepa i manje lijepa, ali vjerujem da će nam svima u sjećanju ostati naši sportaši koji su nas ponovno ujedinili svojim uspjehom i podsjetili nas na ono nacionalno jedinstvo i ponos koji su ratnih ’90-ih bili način življenja, podsjetili su nas što znači boriti se i disati za Hrvatsku.

To ljeto 1995., neki drugi mladići borili su se za ovo naše ljeto 2018. Za ovo ljeto kada smo spektakularno dočekali ‘Vatrene’, kada smo otvorili 69. Dubrovačke ljetne igre, kada počinjemo graditi Pelješki most, kada ponovno bilježimo rekorde u turizmu i kada je Hrvatska na karti svijeta označena uspjesima.

Ovo ljeto 2018. ne bi bilo moguće bez tog ljeta 1995. U svitanje 4. kolovoza započela je spektakularna operacija Oluja, koja i danas simbolizira što sve možemo kada nas vodi srce, pa čak i kada se borimo protiv višestruko jačih. Samo dan iza na Kninskoj tvrđavi vijorila se hrvatska zastava.

Hrvatska zastava i danas je naš simbol ponosa, pod kojim se radujemo i uz koji se prisjećamo onih najzaslužnijih, naših branitelja, posebno naših poginulih branitelja i svih koji su dali živote za slobodu Hrvatske. I u ovoj prigodi odajemo im poštovanje i zahvaljujemo za njihovu žrtvu.

Dan hrvatskih branitelja obilježavamo isti dan kada i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i to je jedino tako i logično jer pobjede bez branitelja ne bi bilo. Dan pobjede je i dan ponosa, radosti, slavlja iako uvijek s dozom sjete i mislima na one koji više nisu s nama.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, dragi sugrađani, čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

S poštovanjem,
Gradonačelnik Dubrovnika
Mato Franković

Više
03 kol.
0

Grad potpisao prijenos Projekta širokopojasnog pristupa sa Županijom

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zajedno s načelnicima općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, potpisao je sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem prijenos nositeljstva Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljivog za financiranje iz EU strukturnih fondova za područje gradova i općina.

 

Dubrovačko-neretvanska županija još je 2014. započela projekt za cijelu županiju, podijeljen u tri dijela, kako bi se dobio brzi širokopojasni Internet.

”Došli smo do trenutka prijave i dogovorili smo s Gradom Dubrovnikom, Gradom Korčulom i Gradom Opuzenom da budu nositelji tih prijava, svaki za svoje područje. Drago mi je da smo došli u ovu fazu i da su gradovi pokazali interes. Ne znamo još točne uvjete natječaja i hoće li svi uspjeti proći, ali činjenica je da širokopojasni Internet sam nosi porast BDP-a od dva posto te višestruko olakšava i unapređuje poslovanje”, istaknuo je župan Dobroslavić govoreći o projektu.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je Županiji na cijelom prethodno odrađenom poslu za pripremu projekta.

”Investicija se procjenjuje na oko 13 milijuna eura za područje Grada Dubrovnika i susjednih općina Konavle, Župa Dubrovačka i Dubrovačko primorje. Radi se o velikim novcima koje možemo dobiti. Ono što nas može možda malo ‘poremetiti’ je indeks razvijenosti i toga moramo biti svjesni, ali svakako ćemo posao odraditi detaljno i temeljito kako bi smo pokušali dobiti ova sredstva. To bi bio veliki poticaj gospodarstvu. Mi ćemo s našim nadležnim službama u Gradu, u suradnji s općinama i Županijom, pripremiti sve  kako bi se prijava predala potpuno i na vrijeme”, rekao je gradonačelnik Franković.

Ovo je drugi EU projekt na kojem Grad radi u partnerstvu sa susjednim općinama. Ovaj su tjedan dobivena značajna sredstva iz europskih fondova za kupnju autobusa Libertasu i taj je projekt, isto tako, odrađan zajedno s općinama Župa, Konavle, Ston i Primorje.

Više
02 kol.
0

U subotu klape u Mokošici

S početkom u 21 sat, na prostoru pored caffe bara ”Kiss” u Mokošici, koncert će ovu subotu, 4. kolovoza, održati klape Subrenum i Poklisari, a u sklopu kulturno-zabavnog programa ”Ulicama našeg grada”, u organizaciji Grada Dubrovnika. Bit će to ujedno uvod u proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 

U ovoj manifestaciji, koja će potrajati sve do kraja rujna, sudjeluje ukupno osam klapa, a programi se izvode ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u Gradu, četvrtkom u Uvali Lapad te jednom mjesečno klape nastupaju i u Mokošici.

Ovog četvrtka u Uvali, pored fontane, nastup je Pučkih pjevača, u petak klapa Poklisar pjeva u Gradu, subota je rezervirana za Mokošicu, dok će se u nedjelju ispred Crkve sv. Vlaha održati koncert u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na kojem će uz klapu Kaše i Dubrovački simfonijski orkestar nastupiti i mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

Više