Tradicionalna manifestacija “Uskrs u Primorju” održat će se ovog vikenda, u subotu i nedjelju 7. i 8. travnja, a za građane i posjetitelje organiziran je besplatan prijevoz autobusima JP Libertas s Pila prema Mrčevu i Osojniku sa zaustavljanjem na stanicama Tommy Gruž, robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica.

Program prvog dana manifestacije, u subotu, 7. travnja, započinje na Lokvi na Mrčevu u 10:30 sati otvaranjem uz Dubrovačke trombunjere, FA Linđo – Linđovo blago i KUD Komolac. Na Lokvi je u 11:00 sati start utrke Mrčevo-Mravinjac-Riđica-Mrčevo, koju organizira Triathlon klubom Dubrovnik. Zahvaljujući suradnji s Festivalom Aklapela od 12:00 sati nastupit će klape Stine iz Zagreba, Kapric iz Zadra i Pasika iz Omiša, a već od 11:00 sati na maloj placi bit će priređena prigodna prodaja domaćih proizvoda uz sajam cvijeća koja će trajati sve do 13:00 sati.Za subotnji program organiziran je prijevoz autobusom JP Libertas koji s Pila kreće prema Mrčevu u 9:00 sati. Povratak iz Mrčeva prema Pilama je u 13:30 sati.

Program drugog dana, u nedjelju, 8. travnja počinje u 10:00 sati pješačenjem stazom Osojnik – Ljubač uz stručno vodstvo (završetak je u 12:00 u Ljupču gdje je organizirano osvježenje).

Jutarnji autobus u nedjelju s Pila prema Osojniku polazi u 9:00 sati, doke je povratak uz Ljupča prema Pilama u 13:15 sati.

Središnji događaj „Uskrsa u Primorju“ je međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge Dubrovački primorski svatovi koja počinje u 15:00 sati na Lokvi u Mrčevu. Nastupit će Dubrovački trombunjeri, KUD Izvor – Limena glazba Zaton svečani mimohod, Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali, FA Linđo, KUD Sveti Juraj, Osojnik, KUD Stjepan Radić, Pridvorje, KUD „Ponikovska poskočica“, Ponikve, KUD Linđo Ošlje, Stupa, HKUD “Fra Petar Bakula”, Posušje i Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali Linđo.

Građanima i posjetiteljima također je na raspolaganju posebna besplatna autobusna linija Libertasa koja s Pila prema Mrčevu kreće u 14:00 sati s povratkom u 18:00 sati s Mrčeva.

Sve linije zaustavit će se na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.

Uskrs u Primorju organiziraju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Udruga Dubrovački primorski svatovi uz pomoć Sanitata Dubrovnik d.o.o., Libertasa Dubrovnik d.o.o., Vrtlara d.o.o., FA Linđa te ostalih partnera.

Više o samoj manifestaciji pročitajte u programskoj knjižici.

PROGRAMSKA KNJIŽICA