Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji savjetnika za obalne i pomorske projekte Pera Kulaša i suradnika u utorak, 19. rujna posjetio je Luku Dubrovnik d.d. gdje se sastao s predstavnicima radnika i malih dioničara.

„Tvrtka Luka Dubrovnik od strateškog je interesa za Grad Dubrovnik. Ona u prošlosti možda nije uvijek bila tako percipirana, no ova gradska uprava na nju gleda drugačije“, poručio je gradonačelnik Franković malim dioničarima.

Ponovio je i svoje stavove oko sudbine budućeg terminala za brodove na kružnim putovanjima. „Luka Dubrovnik treba graditi i upravljati terminalom, jer svaki dolazak stranog koncesionara značio bi propast Luke, kao jedne od najvažnijih tvrtki u portfelju Grada Dubrovnika“, odlučan je bio gradonačelnik.

U otvorenom razgovoru predstavnici malih dioničara zahvalili su gradonačelniku Frankoviću i savjetniku Kulašu, ujedno i predsjedniku Nadzornog odbora ove tvrtke, na inicijativi i dolasku te su iznijeli svoja promišljanja o budućnosti Luke Dubrovnik.

Status Luke Dubrovnik kao snažne tvrtke koja će budućim ulaganjima osnažiti svoj poslovni položaj u obostranom je interesu Grada Dubrovnika, kao najvećeg pojedinačnog dioničara, i tijela ovog dioničkog društva.

VIŠE