Gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas zapovjednika broda školskog broda grčke Ratne mornarice HS “Prometheus” kapetana fregate Adamantiosa Christodouloua u pratnji časnika Hrvatske ratne mornarice, poručnika bojnog broda Davora Garduna.

Gradonačelnik Franković poželio je dobrodošlicu U Dubrovnik kapetanu Adamantios Christodoulou i njegovoj posadi poželjevši im što ugodniji boravak.

Kapetan  Christodoulou upoznao je gradonačelnika Frankovića i zamjenicu Tepšić s aktivnostima i projektima u kojima sudjeluje grčka Ratna mornarica kao i s projektima u kojima surađuju s Hrvatskom ratnom mornaricom.

Tijekom prijema gradonačelnik Franković i kapetan  Christodoulou dotakli su se i nekih aktualnih tema te je istaknuta važnost suradnje svih mediteranskih zemalja u očuvanju mira i slobode kretanja posebno unutar granica Europske unije.

Školski brod grčke Ratne mornarice HS “Prometheus” u posjetu je Dubrovniku i Republici Hrvatskoj u sklopu bilateralne vojne suradnje Hrvatske ratne mornarice s ratnom mornaricom Republike Grčke.

Brod će boraviti u luci Gruž od 3. do 6. kolovoza 2017. godine.