Grad Dubrovnik u suradnji s Osnovnom školom Marin Držić i ove godine provodi hvalevrijedan projekt ljetnih aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju.

Na inicijativu roditelja, a uz podršku djelatnika i ravnateljstva Osnove škole Marin Držić, Grad Dubrovnik već drugu godinu za redom financira projekt ljetnog kampa za djecu s poteškoćama u razvoju pri Osnovnoj školi Marina Držića, a u suradnji s Dječjim vrtićima Dubrovnik.

Riječ je o izrazito važnom projektu budući da djeci s poteškoćama u razvoju treba kontinuitet u radu i sustavna podrška kako bi stečene sposobnosti mogli zadržati i dalje razvijati.

Ovaj program obuhvaća sva područja dječjeg razvoja kroz strukturiranje prostora, vremena i komunikacije. Uče se pravila ponašanja i socijalizacije, a djeca sudjeluju u kreativnim i rekreativnim aktivnostima (senzoričke i sportske igre, kulinarstvo, glazba, itd).

Važan segment programa je i uključivanje u život zajednice te su tijekom ovogodišnjeg ljetnog kampa uživali u kupanju i posjeti Dubrovačkim Vrtovima Sunca , obišli povijesnu jezgru, ACI Marinu, vozili se Cabrio autobusom i učili o našem Gradu.

Za zadnji tjedan ljetnog kampa planiran je obilazak i otoka dubrovačkog arhipelaga.

Podsjetimo, ljetni kamp za djecu s poteškoćama u razvoju jedini je takav projekt u Hrvatskoj, a cilj mu je osigurati kvalitetniji i bolji život djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

VIŠE