Saborski zastupnik i gradonačelnički kandidat HDZ-a, Mato Franković, jučer je posjetio Trsteno te kroz razgovor s mještanima zaključio koje je poteze nužno povući po preuzimanju odgovornosti za Dubrovnik, a kako bi se poboljšala kvaliteta tamošnjih stanovnika.

“Čim preuzmem odgovornost za Grad rješavati ću probleme stanovnika ovog područja. Prije svega spajanje vodovodne i kanalizacijske mreže za cijelo područje, izgradnja nogostupa i pješačkog prijelaza u Trstenome te izgradnja društvenog doma na Dubravci. Dosta smo uspjeli napraviti putem amandmana HDZ-a na Proračun Grada za ovo područje. Žalosno je da odgovorni u Gradu nisu imali sluha za svoje građane ovdje pa smo bili prisiljeni to raditi amandmanima.

Sada dolazi drugo vrijeme i odlučno ću rješavati sve vaše nagomilane probleme. Razvoj cijelog ovog područja na dobrobit svih stanovnika Trstenog, Brsečina i Dubravice više nikad ne smije biti upitan ili samo na kapaljku kako se radilo do sada”, kazao je saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković, kojem su se na susretu s građanima temeljnog ogranka  Trstenog, Brsečina i Dubravice pridružile i zamjenice – Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te kandidati za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Putem amandmana HDZ-a do sada su realizirani brojni projekti u Trstenom, Brsečinama i Dubravici te je za iste osigurano preko 1.500.000,00 kuna. Tako je uređen Napoleonov put, očistilo se područje oko platana čime su se stekli sigurnosni uvjeti kako za domaće stanovništvo tako i za brojne posjetitelje, uređeno je dječje igralište u Trstenom, proširen je i asfaltiran put do mora u Brsečinama te  je uređen ulaz u mjesto Dubravica.