Saborski zastupnik i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika, Mato Franković, na konferenciji za novinare pod nazivom “Vrijeme je razotkrivanja”, kritizirao je bivšu vlast jer “nema niti jedan projekt koji je prijavljen i spreman za financiranje iz fondova Europske unije”.

“Ostao sam u šoku kada sam čuo da ama baš niti jedan projekt nije prijavljen za EU fondove. Tako smo otkrili da su bivši gradonačelnik i uprava Vodovoda cijelo vrijeme lagali građane. Slavodobitno su istaknuli kako su osigurali sredstva iz EU fondova za pročistač, ali na nedavnom okruglom stolu doznali smo da taj projekt uopće nije prijavljen na EU fondove, što je potvrdila i ministrica Žalac”, kaže kandidat za dubrovačkog gradonačelnika.

“Dakle, građani su zahvaljujući nesposobnoj upravi Vodovoda zaduženi za 50 milijuna kuna za nešto što se moglo dobiti iz EU fondova. Ništa nije prijavljeno ni ugovoreno ni za vodu ni za kanalizaciju. Na području Grada dosad su prijavljena tri projekta za EU fondove, a to su Sorkočevićev ljetnikovac u ACI marini, Studentski dom i rekonstrukcija Hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Dubrovnik. Svim trima institucijama na čelu su HDZ-ovci, i to brojevi 1, 2 i 5 na listi za Gradsko vijeće, a zovu nas rušiteljima. Iz ovog se primjera vidi tko gradi, a tko nije sposoban za ništa”, rekao je Mato Franković.

Dodaje da bivšoj vlasti nije bio problem da razvojnu agenciju DURA koja je zadužena za EU projekte “koristi kao bankomat“, što je u svom nalazu potvrdila i revizija.

Na novinarski upit o  redovitom pojavljivanju priče o njegovoj diplomi u vrijeme izbornih kampanja, Franković je podijelio kopije svoje diplome novinarima, naglasivši da je tužio Andra Vlahušića jer javno govori kako je ‘osnovnoškolac’.

“Kako nisam išao u vrtić, vjerojatno će sada reći da je jedino gdje sam evedentiran jest- vrtić. Ma sve su to spinovi onih koji mi nemaju što naći, pa izmišljaju. Osam godina sam na čelu ACI marine i niti jedne afere, niti jednog skandala. Samo sedam proglašenja za najbolju marinu u sustavu ACI. I to je ono što njih boli, moje čiste ruke i odlični poslovni rezultati”,  kaže Franković koji je i dodatno komentirao prozivke da je svadbu platio ‘na račun radnika Hotela Maestral’.

‘Bole ih moje čiste ruke i odlični rezultati’

“Vidite vi o kakvim je ljudima riječ. Unatoč činjenici da su računi plaćeni još prije osam godina, oni vrte istu  priču, nadajući se da će ta laž postati istinom. Ni činjenica da su prvi i drugi predsjednik Radničkog vijeća javno stali na moju stranu, mada su moji politički oponentini niz revizija koje nisu našle ništa sporno – ovim i ovakvim ljudima ne znače ništa. Zato bez ikakve zadrške i vrijeđaju moju obitelj. Nisam imao izbora nego na sudu potražiti zadovoljštinu”, dodaje Franković.

Franković je komentirao i napade Nikole Grmoje koji mu je rekao da je “pogubljen”.

“Grmoja kaže da sam pogubljen, a on koji se kandidirao za župana napada mene koji se kandidiram za gradonačelnika?! I još k tome- on se kandidira za župana, a zauzimao se za ukidanje županija! Mostovci ni na WC nisu htjeli ići da ne izgube fotelju. Tako sada valja i Županija, samo da se negdje probaju uvući u neku fotelju”, zaključio je Franković i dodao kako je većini oponenata umjesto pravog programa jedini program – bezočni napadi na njega.

VIŠE