Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenice za gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić danas su posjetili Elafite.

U razgovoru sa stanovnicima Elafita Franković je kazao : ” Želimo da otoci budu mjesto života. Naš program napravljen je prema smjernicama koje ste nam vi dali. Treba se uhvatiti u koštac s problemima. Jedan smo od najbogatijih gradova, a nemamo riješenu osnovnu vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu.” Te je dodao kako je potrebno vratiti mjesnu samoupravu, mjesne tajnike na svaki otok budući to predstavlja osnovu kvalitetnog života i sigurnost napretka”.

Sve stanovnike Elafitskih otoka muče jednaki problemi od loše brodske povezanosti, kanalizacije, komunalija, uređenja rive, javnih wc-ova do nedostataka javnog prostora za okupljanje – mjesnih domova.
“Pitanje otpada će nam biti prioritet kada preuzmemo odgovornost za Grad. Nije ugodno ni domaćem stanovništvu, a ni turistima koji posjete naše otoke. Treba poraditi prvenstveno na kvaliteti života domaćeg stanovništva. Kad budemo imali zadovoljno domaće stanovništvo bit će zadovoljni i turisti” kazao je Franković te zaključio: ” Smatramo da se pametnim gospodarenjem gradskog novca može mnogo toga ostvariti!”.
Uz kandidate druženju sa stanovnicima Elafita  nazočio je i predstavnik Elafita na listi HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika Zvonimir Koporčić.