Slijedom zamolbe Gradskog kotara Mokošica putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Grad Dubrovnik je u okviru radova na redovnom i investicijskom održavanju izveo više zahvata na javnoj rasvjeti naselja Nova Mokošica, u ulici Bartola Kašića.

Tako je ugrađena nova rasvjeta na do sada u potpunosti neosvijetljenom dijelu ove ulice, s južne strane stambenog objekta D1, od kućnog broja 17 do kućnog broja 23. Izvedba javne rasvjete ovog dijela ulice obavljena je uz montažu četiri nova stupna mjesta s energetski učinkovitim LED svjetiljkama te izradom oko 100 metara nove podzemne instalacije.
Također je obojano oko 15 stupova  javne rasvjete u dijelu ulice Bartola Kašića, uz popločani dio, te još deset stupova na dijelu ispod Opskrbnog centra, a kako bi se zaštitili od korodiranja.

U ulici je započela i rekonstrukcija tehnološki zastarjele i dotrajale javne rasvjete na oba platoa oko Opskrbnog centra izmjenom svjetiljki na glavnom pristupnom stubištu. U narednim danima izmijenit će se sva rasvjetna tijela na ovoj poziciji, odnosno još 20-ak zidnih svjetiljki te postaviti nove u LED izvedbi.

Ranije ovaj tjedan u Mokošici su izvedeni i radovi popravka nogostupa u Ulici Bartola Kašića, popravljena je i obojana zaštitna pješačka ograda te postavljen rukohvat na spoju ulica Bartola Kašića i Ulice od izvora, dok su u Vinogradarskoj ulici izvedeni radovi popravka ograde i napravljen zidić koji sprječava odronjavanje zemlje na nogostup.