Gradonačelnik Mato Franković i direktor tvrtke Fleksibit d.o.o. iz Velike Gorice Tomislav Gligora potpisali su Ugovor o izradi informacijskog sustava za on-line upise u Dječje vrtiće Dubrovnik. Novi sustav trebao bi potpuno biti u funkciji od iduće pedagoške godine, a za roditelje bi postupak upisa djece trebao biti jednostavniji.

 

“Vjerujem kako je ovo jedan korak gdje ćemo našim građanima koji upisuju djecu u vrtiće olakšati cjelokupni postupak, a istovremeno će sve biti jasno i transparentno”, kazao je gradonačelnik Franković u prigodi potpisivanja ugovora.

Usluge izrade informacijskog sustava za on-line upise u Dječje vrtiće Dubrovnik obuhvaćaju godišnju licencu za korištenje programskog rješenja e-upisi, izradu funkcionalne specifikacije te implementaciju programskog rješenja. Vrijednost  ugovorene  nabave softverskog programa za e-upise u dječje vrtiće iznosi 158.950,00 kuna + PDV.

“Rješenje je prepoznato na razini cijele države i iduće godine očekujemo pokrivenost na 50 posto područja Hrvatske. Grad će imati novo rješenje kojim će olakšati roditeljima proces upisa u vrtiće, to je goruća tema na razini države”, rekao  je Tomislav Gligora iz Fleksibita.

Rok za isporuku ugovorenih usluga je 31. listopada ove godine, nakon čega slijedi probni rok i prijelazno razdoblje, kako bi za upise iduće 2019./2020. pedagoške godine sve bilo spremno. Ovo je još jedan korak u osuvremenjivanju pedagoškog sustava i još jedna od mjera za podizanje standarda u dubrovačkim vrtićima, a koje provodi Grad Dubrovnik.