Grad Dubrovnik u suradnji s partnerima: Muzejom Domovinskog rata Dubrovnik, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom,  Kazalištem Marina Držića i Dubrovačkim ljetnim igrama organizira dvodnevni program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Prvog dana, u subotu, 4. kolovoza program se održava u prostoru tvrđave Imperijal na Srđu, i to višestrukim zanimljivim događanjima kojima se ujedno obilježava i 10. obljetnica stalne izložbe „Dubrovnik u Domovinskom ratu 1991.-1995.“.

Program počinje u 18:30 sati prikazom foto-monografije „Matko Biljak ∙ Božidar Vukičević – Svjetlom pisana povijest Domovinskog rata“, a nastavlja se predstavljanjem novog vizualnog identiteta Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik,  autora Orsata Frankovića.

Iste večeri u tvrđavi Imperijal bit će otvorena i izložba fotografija „Dubrovnik …“, autora Damira Fabijanića, koja je kao samostalni projekt i cjelina nastala u vrijeme Domovinskog rata. Izložba je realizirana donacijom Zavoda za obnovu Dubrovnika, uz suglasnost autora, a ostat će otvorena do 15. rujna.

Drugog dana proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u nedjelju, 5. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha s početkom u 21:30 sati nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar i Klapa Kaše uz posebnu gošću mezzosopranisticu Dubravku Šeparović Mušović. Orkestrom će ravnati Slobodan Begić.

Sveta misa za Domovinu bit će služena u 20:00 sati u Katedrali.