Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sa suradnicima primili su danas u službeni posjet upravitelja Grada Montereya Michaela McCarthya.

Tijekom prijema gradonačelnik Franković i upravitelj McCarthy razmijenili su iskustva vezana uz turizam i filmsku industriju. Gradonačelnik Franković upoznao je gradonačelnika McCarthya i s projektima Grada Dubrovnika vezanima uz održivi turizam posebno istaknuvši pilot-projekt „Respect the City“, inicijativu za prepoznavanje jedinstvene i dragocjene uloge Dubrovnika kao mjesta svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Upravitelj grada prijatelja – Montereya Michael McCarthy kazao je kako mu je ovo prvi posjet Dubrovniku te kako je primijetio velike sličnosti između ovih dvaju gradova koji ove godine slave i deset godina od potpisivanja povelje o bratimljenju.

Jedna od tema razgovora bili su i projekti koje ova dva grada zajednički provode dugi niz godina, ali i o nastavku suradnje i mogućnostima realizacije novih projekata.

Podsjetimo, gradovi prijatelji Dubrovnik i Monterey prošle godine primili su nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji “Inovacije: Gospodarski razvoj” za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika, a suradnju su nastavili i razmjenom trkača u sklopu polumaratona.

VIŠE