Predstavnici i članovi Međunarodnog udruženja novinara tenisača AITJ borave u Dubrovniku gdje se u organizaciji Sportskog tenis kluba Dubrovnik održava svjetski turnir u kojemu sudjeluje više od stotinjak svjetskih novinara koji prate politička, gospodarska, kulturna, sportska i turistička događanja širom svijeta.

Sudionike turnira primio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković koji im se zahvalio na odabiru Dubrovnika za održavanje jednog ovakvog natjecanja poželivši im ugodan boravak u Gradu i što bolje rezultate na turniru.

Međunarodno udruženje novinara tenisača AITJ započelo je s djelovanjem još 1978. godine kada je održano i prvo Svjetsko prvenstvo u Veneciji sa skromnim brojem sudionika uglavnom iz susjednih zemalja.

Novinari iz politike, sporta, gospodarstva i zabave natjecala su se na početku još tri godine u talijanskim gradovima da bi 1981. godine prvo natjecanje održano u Portschahu, u Austriji čime je započelo i vrijeme u kojem su novinari tenisači prošli više od desetak europskih i svjetskih destinacija. Osim same igre i natjecanja jedna od glavnih ideja bila je i spajanje svijeta novinara kako bi što bolje mogli izmijeniti iskustva iz svakodnevice, obogatiti jedni druge novim saznanjima, ali i promovirati svaku zemlju koja se našla na međunarodnom putu.

Turnir se održava od 1. do 8. listopada u organizaciji Sportskog tenis kluba Dubrovnik.

VIŠE