Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić u pratnji privremenog pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miha Katičića i pomoćnice pročelnika Ružice Marković obišla je danas Osnovnu školu Antuna Masle Orašac i Osnovnu školu Mokošica gdje su se susreli s ravnateljicama škola.

Tijekom obilaska ravnateljica Osnovne škole Orašac Kornelija Koncul izvijestila je zamjenicu Tepšić o trenutačnom stanju škole osvrnuvši se posebno na školski vrt koji je oštećen tijekom nevremena koje je nedavno pogodilo dubrovačko područje.

Prema riječima ravnateljice Koncul trenutačno stanje vrta predstavlja fizičku opasnost za učenike te da se sanaciji i uklanjanju oštećenih dijelova treba pristupiti što prije.

Zamjenica Tepšić s ravnateljicom Koncul razgovarala je i o planiranim projektima, a kojima bi se nastavila unapređivati i razvijati obrazovna vertikala.

Ravnateljica Osnovne škole Mokošica Petra Đapić Caput izvijestila je zamjenicu Jelku Tepšić o dosadašnjim projektima koji su za cilj imali unapređenje, modernizaciju i ekonomičnost prostora škole, ali je istaknula i neke od problema s kojima se susreću u starom dijelu zgrade škole te kako se nada da će i ti nedostaci uskoro biti uklonjeni.

Zamjenica Tepšić je najavila obilazak i drugih osnovnih škola kojima je osnivač Grad Dubrovnik, a sve u cilju poboljšavanja uvjeta rada dubrovačkih osnovnih škola na zadovoljstvo učenika i zaposlenika škola.