Programom “Da se ne zaboravi” Grad Dubrovnik i ove godine obilježava 1. listopada 1991. godine, dan kada je započela agresija na Dubrovnik.
Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te prigodnim programom odana je počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu.

Program ”Da se ne zaboravi” započeo je polaganjem vijenaca na gradskom groblju Boninovo, nastavio se prigodnim programom učenika osnovnih škola u 10 sati u Crkvi svetog Vlaha, a u 12 sati nastavljeno je polaganje vijenaca uz molitvu na Srđu.

Vijence u ime Grada Dubrovnika položio je gradonačelnik Mato Franković, zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i gradski vijećnik Mladen Gojun.

Spuštanjem vijenca u more s broda Tirene u luci Gruž odana je počast svim poginulima na moru nakon čega je služena misa za sve poginule u Domovinskom ratu u crkvi Male braće u 19 sati.

VIŠE