Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika predstavnike Dječjeg gradskog vijeća, Dječjeg foruma te predstavnike Društva Naša djeca Dubrovnik.

Na održanom prijemu, koji se tradicionalno održava u sklopu Dječjeg tjedna, mali i mladi predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma iznijeli su neke od problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu te su upoznali gradonačelnika Frankovića i zamjenicu Tepšić s njihovim radom i aktivnostima koje provode. Također, iznijeli su i neke prijedloge kako poboljšati svakodnevni život djece i mladih u Gradu.

Gradonačelnik Franković zahvalio se mladim predstavnicima na njihovim prijedlozima pohvalivši  njihova zapažanja i način na koji pristupaju svome Gradu i životu u njemu istaknuvši kako će Grad Dubrovnik nastaviti raditi na poboljšanju svakodnevne kvalitete života i aktivnosti djece i mladih, a što mu je i obveza kao Gradu prijatelju djece.

Predstavnici  Društva Naša djeca Dubrovnik zahvalili su se Gradu Dubrovniku na dugogodišnjoj pomoći i podršci u realizaciji brojnih projekata te su iskazali želju za proširivanjem suradnje.

Povodom  Dječjeg tjedna koji se tradicionalno obilježava od 2. do 8. listopada ispred Orlanda održan je i  performans kojeg su upriličili učenici nižih razreda OŠ Marina Getaldića – Centar pod nazivom “Dječji cvijet za bolji svijet”.

VIŠE