Dan dubrovačkih branitelja i ove godine obilježit će se prigodnim programom od 2. do 7. prosinca. Program obilježavanja, kojim će se odati počast svim poginulim braniteljima i civilima koji su sudjelovali u obrani Grada, započinje malonogometnim turnirom “Hladnica” i memorijalnim turnirom u nogometu “Josip Zvono”, a nastavlja se satom povijesti o Domovinskom ratu u dubrovačkim školama.

U sklopu programa, 5. prosinca, u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik predstavit će se i donacija akademskog slikara Dimitrija Popovića za budući stalni postav muzeja te monografija ratnih fotografija “Domovinski rat” i izložba fotografija “Dubrovnik 1991./1992.” autora Zlatka Kallea.

Istoga dana održat će se i tribina “Zajedno smo obranili Grad” na kojoj će sudjelovati dr. Visko Mihaljević i dr. Herman Vukušić, a u 20 sati u dubrovačkoj katedrali upriličit će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkog komornog zbora.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole, nakon odavanja počasti svim poginulim braniteljima u 18 sati u dubrovačkoj katedrali služit će se sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

U srijedu, 6. prosinca s početkom u 20 sati na Stradunu će se održati i koncert Miroslava Škore, a u četvrtak, 7. prosinca u Saloči od zrcala predstavit će se knjiga Ante Guga “Žetva u polju otrova”.

Obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja završit će utrkom Stazom “deva” koja će se održati u subotu 9. prosinca s početkom u 11 sati.

Detaljan program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja pogledajte ovdje.