Koordinacijski sastanak povodom pripreme svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske održan je danas u Maloj vijećnici.

Osim gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, zamjenice Jelke Tepšić i Orlande Tokić te privremene pročelnice Marijete Hladilo, sastanku su prisustvovali čelnik Provedbenog Stožera za svečanost obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnik Mate Ostović, kao i kontraadmiral, zapovjednik Hrvatske Ratne mornarice Predrag Stipanović sa suradnicima te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Čelnici Provedbenog stožera svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika obišli su i sve lokacije na kojima će se program odvijati, a nakon finalnih usuglašavanja isti će uskoro biti objavljen.

Uz nazočnost visokih državnih i vojnih uzvanika bogatim dvodnevnim programom dostojno će se obilježiti četvrt stoljeća od deblokade Dubrovnika u Domovinskom ratu. Svečanost će započeti u subotu, 28. listopada prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata, dok će se središnji dio programa s mimohodom povijesnom jezgrom i brojnim drugim događanjima održati u nedjelju, 29. listopada.