Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, Mato Franković, sudjelovao je na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.
Sastanak se održao u španjolskom Senatu, u okviru proslave 40. obljetnice pristupanja Španjolske Vijeću Europe. Sastanak je otvorio Pedro Agramunt, predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. Naglasio je istinsku posvećenost Španjolske vrijednostima i načelima Vijeća Europe. Istaknuo je da je demokratski sustav u Španjolskoj vrlo uspješan te podsjetio da je proces demokratske tranzicije Španjolske poslužio kao primjer mnogim zemljama. Zastupnicima se obratio i Pío García-Escudero, predsjednik Senata, koji je istaknuo važnost Vijeća Europe u zaštiti demokratskih načela.
Na dnevnom redu bila je rasprava s Christianom Ahlundom, predsjednikom Europske komisije, protiv rasizma i netolerancije, kao i rasprava s predstavnicima ruskog parlamenta o modalitetima suradnje između Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i ruskog parlamenta u 2017. Između ostalih točaka na dnevnom redu raspravljena su i izvješća o osiguranju pristupa zatočenika odvjetnicima i političkim pravima osoba s invaliditetom kao demokratskim pitanjem.
Parlamentarni zastupnici iz svih država članica Vijeća Europe na sastanku Stalnog odbora podržali su inicijativu #NoHateNoFear – bez mržnje i straha.