Mato Franković: Izgradit ćemo kanalizacijsku mrežu na području Rijeke dubrovačke, ali ne otimajući zemlju vlasnicima poput sadašnje Uprave Vodovoda, već u dogovoru s njima!

Mato Franković, saborski zastupnik, istaknuo je kako će poslati otvoreno pismo povjerenici Vlade Republike Hrvatske za grad Dubrovnik u kojem će zatražiti zaustavljanje procesa izvlaštenja stanovnika Rijeke dubrovačke te reviziju projekta. Zatražit će i promjenu trase, kako bi se izbjegla dvorišta i građevinski objekti preko kojih sada ide planirana trasa kanalizacijske mreže.

Lijepo je da se u našem Gradu snimaju filmovi, ali zapitajmo se koliko smo uspješni, sve dok se naši građani guše u fekalijama i dok piju onečišćenu vodu. Moglo se i moralo više s tri miljarde proračunskih sredstava u proteklih 8 godina

Iz svega ovog je jasno kako HNS-ova uprava Vodovoda, bez koordinacije na terenu, nasilno provodi izvlaštenja i na taj način projekt izgradnje kanalizacijske mreže čini neodrživim. Također, na sastanku je istaknuto kako u posljednjih osam godina na području Rijeke dubrovačke ništa nije napravljeno. Dok Grad ističe kako je najbogatiji, njegovi stanovnici, njih više od 10 tisuća, svakodnevno se suočavaju s elementarnim problemima. Mišljenja su da u 21. stoljeću struja, voda, oborinska odvodnja i kanalizacija je nešto što se podrazumijeva.