Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković danas je kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića otvorio Konferenciju o komunalnoj infrastrukturi održanoj u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera.

Tom prigodom, Franković je pozdravio sve sudionike Konferencije te kazao:

” Tema Vaše konferencije jest komunalna infrastruktura čiji je cilj zaštita okoliša, ali istovremeno i poboljšanje kvalitete života naših sugrađana. Iznimno zadovoljstvo mi je što ste odabrali upravo šire područje Dubrovnika za održavanje navedene konferencije budući da su tri osnovne teme koje najviše muče stanovnike ovih područja, a prema anketnom ispitivanju upravo pitanje vodoopskrbe kućanstava, pitanje nepostojanja kanalizacijske mreže te pitanje  gospodarenja otpadom.

Grad Dubrovnik u ovome trenutku, ali i ostale općine u samoj okolici nemaju rješenje za zbrinjavanje otpada već isto pokušavaju  pronaći u odvozu otpada u područja udaljena čak 300 kilometara od Grada.  Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što ćete na ovo konferenciji govoriti o budućnosti izgradnje komunalne infrastrukture, ali s naglaskom na korištenje Europskih fondova kako bi u konačnici kao krajnji cilj postigli kvalitetu življenja.

Ako osiguramo kvalitetu življenja našim sugrađanima, samim time povećali bismo i kvalitetu pružanja turističkih usluga, a koje su glavna gospodarska grana našeg Grada i njegove okolice”.

Franković je sudionicima poželio uspješnu konferenciju dodavši kako se nada potpunom rješenju komunalnih problema uz potporu sredstava iz Europskih fondova.