Potrebica predsjednik, Raguž i Gojun potpredsjednici Gradskog vijeća.
Uz zvuke državne himne Lijepu našu domovinu, konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Dubrovnika otvorila je i utvrdila kvorum povjerenica Vlade RH za Grad Dubrovnik Nada Medović.
Ona je prema postignutom međustranačkom dogovoru predložila sastav Mandatnog odbora u sastavu Željko Raguž kao predsjednik, a Emilia Puljzevića i Tatjanu Šimac Bonačić kao članove.

Nakon kraće stanke Mandatni odbor je izvijestio da je Gradsko izborno povjerenstvo objavilo rezultate lokalnih izbora te pročitao sve izabrane vijećnike, što su vijećnici primili na znanje. Podsjetimo, na tim je izborima HDZ osvojio 10 mandata odnosno vijećnika dok su HNS-HSLS, DUSTRA i DDS osvojili po 3 vijećnička mandata. MOST i SDP osvojili su po dva, a Nezavisna lista Ljuba Nikolića i HSS osvojili su po jedan mandat.
Mandat vijećnika Ivana Maslaća, Valentina Dujmovića i Zrinke Raguž stavljeni su u mirovanje te su nazočni doznali tko su novi članovi Gradskog vijeća Dubrovnika.

Do izbora predsjednika Gradskog vijeća Dubrovnika u novom sazivu sjednicom je nakon povjerenice Vlade RH privremeno predsjedavao vijećnik HDZ-a Marko Potrebica. Nakon što je pročitao tekst prisege, svaki je vijećnik uz riječi „prisižem“ i potpisao spomenutu prisegu.

Uz samo jedan suzdržani glas, Ivan Jelčić kao predsjednik, a Katarina Doršner kao potpredsjednica te Maro Kristić i Mladen Gojun kao članovi izabrani su u Odbor za izbor i imenovanja. Inače, između dva kruga glasovanja za dubrovačkog gradonačelnika HDZ je potpisao koalicijski sporazum s DUSTROM i DDS-om, te tako osigurao stabilnu većinu od 16 ruku u Vijeću. Odboru je dostavljen samo jedan prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća Dubrovnika. U glasovanju koje je uslijedilo, Marko Potrebica je uz samo jedan glas protiv imenovan na tu časnu i zahtjevnu dužnost.
Željko Raguž je javnim glasovanjem i uz jedan suzdržani te jedan glas protiv, izabran za prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Dubrovnika. Za drugog potpredsjednika Gradskog vijeća predložen je i uz jednoglasnu suglasnost svih vijećnika izabran je Mladen Gojun.

Prema odredbama poslovnika GV-a, na prijedlog predsjednika GV-a Marka Potrebice izabran je Odbor za proračun i financije koji će predložiti proračun grada Dubrovnika jer koncem lipnja prestaje privremeno financiranje. Ispred Odbora za izbor i imenovanje Ivan Jelčić je kao predsjednik za članove Odbora za proračun i financiranje grada Dubrovnika predložio vijećnike Marka Potrebicu, Terezinu Orlić, Blaža Peza, Željka Raguža, Ljuba Nikolića, Miha Obradovića, Tatjanu Šimac Bonačić, Gordana Špera i Vida Bogdanovića.

Potrebica je potom u osobno te ime GV Dubrovnika zahvalio povjerenici Nadi Medović za vrijeme u kojem je kao povjerenica omogućila da grad Dubrovnik funkcionira kako treba.

VIŠE