Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je na sastanku „Povezivanje brodskim linijama unutar i izvan županije“ s ravnateljicom Agencije za obalni linijski promet Paolom Vidović i predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom, a koji je u Palači Ranjina održan na poziv župana Nikole Dobroslavića.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je Gradu Dubrovniku od iznimne važnosti što kvalitetnije povezivanje Elafita te je ovom prilikom najavio kako Grad Dubrovnik kao poticajnu mjeru razvija model subvencioniranja karata u stopostotnom iznosu za stanovnike Elafita koji na otocima žive tijekom cijele godine.

Ravnateljici Agencije za obalni linijski promet Vidović i direktoru Jadrolinije Sopti prenio je zahtjeve otočana za uvođenjem kasnije večernje linije tijekom sezone. Naglasio je da novi brod koji će se ubrzo početi graditi treba biti brži i većeg kapaciteta od Postire. – „Osim što predmetna linija služi za prijevoz lokalnog stanovništva, u sezoni koristi i veliki broj turista koji posjećuju Elafite, ali je značajna i za funkcionalnu opskrbu otoka stoga nasljednik Postire mora biti opremljen i adekvatnim teretnim prostorom“, poručio je gradonačelnik.

Sastanku su uz župana Nikolu Dobroslavića sudjelovali brojni čelnici gradova i općina s područja Županije kao i predstavnici lučkih uprava.