Na inicijativu kandidata za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, danas je održan radni sastanak s predstavnicima turističkog sektora iz Dubrovnika. Uz predstavnike turističkog sektora sastanku su nazočili i ministar turizma Gari Cappelli, župan Nikola Dobroslavić, državni tajnik za turizam Frano Matušić, kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, zamjenik župana Davorko Obuljen, predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž sa suradnicima i predstavnica DDS-a Terezina Orlić sa suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o brojnim problemima koje je nužno riješiti kako bi Dubrovnik postigao još višu razinu kvalitete turističke ponude.

Predstavnici gospodarskog sektora istaknuli su veliko zadovoljstvo formiranom stabilnom većinom u Gradskom vijeću, a koja je jamac za realizaciju rješenja gorućih problema koji ih svakodnevno opterećuju. Ovom prigodom, ministar turizma je istaknuo kako je jasno da će grad Dubrovnik po prvi put imati gradonačelnika koji dolazi iz sektora turizma i koji će jasno znati sagledati i riješiti nagomilane dugogodišnje probleme.

Također, na sastanku su se iznijeli problemi, ideje ali i očekivanja hotelijera, turističkih agencija, ugostitelja i vodiča odnosno svih bitnih dionika u pružanju turističkih usluga, a koji su ovom prigodom izrazili spremnost za suradnju s budućom Gradskom upravom.

Ministar Cappelli izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim turističkim rezultatima u prvom dijelu godine. Također, ministar je iznio novosti vezane za poticanje uvođenja cjelogodišnjih avio linija, izrade novih zakona o pružanju usluga u turizmu, izmjenama boravišnih pristojbi i turističkih zajednica, a sve s ciljem poboljšanja turističkih usluga.