Želimo vratiti život u Grad. Želimo vratiti mlade, obitelji, a to ćemo moći postići u ovakvim nekretninama, bez obzira nalazile se one u vlasništvu Grada Dubrovnika ili Crkve ili bilo čijem drugom – izjavio je u četvrtak u podne kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković u stanu u Restićevoj ulici, jednom od brojnih napuštenih, neiskorištenih i derutnih prostora u povijesnoj jezgri.

-Ovakvi prostori moraju biti briga Grada Dubrovnika. Umjesto da ovdje čujemo smijeh djece, smjestimo naše liječnike, riješimo stambeno pitanje mladih obitelji, imamo potpuno ruševan prostor samo sto metara od Straduna – dodao je Franković, izvukavši iz nereda stari novinski oglas HNS-a iz 1992. godine.

-Uokvirit ću ovo kao trajnu uspomenu nebrige prema društvenim prostorijama – istaknuo je Franković te dodao kako je ovaj stan u 450 godina staroj palači Skočibuha na Pustijerni tek jedan od njih gotovo 150 koji su upisani kao društveno ili direktno vlasništvo Grada, a Grad Dubrovnik nije riješio njihov zakonski status. Prema ideji Mata Frankovića, stambeni bi prostori trebali biti obnavljani sredstvima iz EU fondova.

Inače, Franković je predstavnike medija proveo i kroz stan na prvom katu iste palače, u kojem se živi i koji je u odličnom stanju zahvaljujući dobroj brizi vlasnika.
-Ovako bi to trebalo biti – dodao je voditelj HDZ-ovog izbornog stožera Marko Potrebica.

VIŠE