Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika, Mato Franković, sastao se danas s JVP Dubrovački vatrogasci na čelu s njenim predstavnicima, zapovjednikom Stjepkom Krilanovićem, predstavnikom Sindikata dubrovačkih vatrogasaca, Nikšom Svetcem, te tajnikom vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Emiliom Puljizevićem.

Na sastanku je bilo riječi o potpisivanju novog kolektivnog ugovora kojim će biti priznata definirana veća prava Dubrovačkim vatrogascima. “Moja želja je da se ovim Ugovorom, koji će se potpisati u rujnu obuhvate ne samo zaposlenici JVP Dubrovački vatrogasci već svi vatrogasci na području Dubrovnika. Ovim bi se Ugovorom osnovica plaće izjednačila sa zaposlenicima gradske uprave te bi se njime jamčila isplata prekovremenog rada i pasivnog dežurstva”.

Razgovaralo se i o izgradnji novog vatrogasnog doma te prenamjeni postojećih prostorija, ali i o kupnji vatrogasnog broda budući smo turistička destinacija, a u slučaju požara na lokacijama poput našeg otočja trenutno nemamo odgovor na takav problem. “Ja vam garantiram nakon što formalno pravno utvrdimo sve stavke Ugovora isti će biti potpisan u rujnu”, zaključio je Franković.