Podršku Matu Frankoviću, kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Dubrovnika, dala je i Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Ne idite uhodanim putem, umjesto toga krenite tamo gdje pola puta nema i ostavite trag“, misao je koja me prati cijeli život, misao koju su mi usadili moj ćaće Marin i mati Neda, na koje sam iznimno ponosna. Odgojili su sestru i mene da ljude ne dijelimo po vjeroispovijesti, školskoj spremi, političkoj, ideološkoj, seksualnoj i bilo kojoj drugoj orijentaciji. Jedino bitno je radi li se o dobrom i poštenom čovjeku.
U ovom političkom cirkusu, progovaram u ime jedne ugrožene skupine koja se ne može izboriti za sebe, skupine koju ovaj Grad i ostale jedinice lokalne samouprave ignoriraju već dugi niz godina, skupine koja pati i treba pomoć svih nas. U ime svih napuštenih i zlostavljanih životinja poštovani volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, prijatelji, sugrađani molim vas zaboravimo sve naše ideološke, političke i ostale različitosti i dajte svoj glas Matu Frankoviću za gradonačelnika Grada Dubrovnika. Mato Franković se obvezao da će odmah krenuti s mnogim značajnim projektima pa između ostalog i izgraditi sklonište za napuštene i zlostavljane životinje. Nadu mi ulijeva činjenica kako to nije samo farsa u predizborne svrhe, jer njegova podrška traje već dugi niz godina. Iskreno vjerujem gosparu Frankoviću kako će sve rečeno doista i realizirati, pa mu dajmo šansu da dokaže kako je čestit čovjek koji drži do svoje riječi.

Gospodin Dujmović je imao i prokockao svoju šansu , zajedno sa svojim mentorom, bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i svojim prijateljem Vedranom Kunicom.
Ne smeta mi što je gospodin Dujmović rođen u Zenici, ali mi smeta činjenica da ne voli i ne poštuje ovaj Grad, Grad u kojem sam rođena, Grad u kojem su rođeni svi moji preci, Grad ponosa i ljepote, Grad mjere, Grad koji njemu i njemu sličnima služi kao bankomat. Smeta mi bušenje naših mira, gradnja bez dozvole, čerga na Stradunu, smeta mi diskreditacija i uništavanje poštenih i vrijednih ljudi. Smeta mi što nemamo vrtiće, staračke domove, sportske objekte, sadržaje za djecu i osobe s invaliditetom, smeta mi što solada ima, ali volje za kapitalne projekte nema. Smeta mi što su životinje na Žarkovici doživjele veliku traumu kad ih se hvatalo pod okriljem noći. Smeta mi što je pod pokroviteljstvom gradskih otaca uhićena moja sestra Sandra Sambrailo kao najgori kriminalac. Zašto? Jer je povrijedila ego moćnika iako godinama bez lipe naknade rješava ogroman komunalni posao Grada i drugih jedinica lokalne samouprave. Moja sestra je kažnjena zbog humanosti i to je tuga i sramota našega Grada kojim su vladali oni koji nisu dostojni te privilegije i časti. Sigurna sam kako bi se dolaskom gospodina Dujmovića na čelo Grada, ostvario „pakleni plan“ u aranžmanu Vlahušić-Dujmović-Kunica, davno osmišljen u smislu uništenja svega onoga što Žarkovica predstavlja, humanost i zajedništvo volontera, naših sugrađana i dobrih ljudi iz zemlje i svijeta. Iako nam se nekad čini kako sve skupa nema smisla, iskreno vjerujem kako imamo moć promijeniti stvari na bolje. Sve vas molim da izađete na izbore i mudro izaberete. Duge su četiri godine ukoliko ne izaberemo pametno. Svako dobro svima.

VIŠE