Policijska uprava dubrovačko-neretvanska obilježava Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca Sv. Mihovila, a središnja proslava započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju Boninovo i na grobove poginulih pripadnika policije te ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Polaganju vijenaca nazočili su predstavnici Grada Dubrovnika; gradonačelnik Mato Franković, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.

Osim polaganja vijenaca u Policijskoj upravi održana je i prigodna svečanost na kojoj se nazočnima obratio načelnik Ivan Pavličević ističući kako je PU DNŽ postigla izvanredne rezultate zahvaljujući uloženom trudu svih djelatnika te kako i u budućnosti očekuju iste rezultate i nastavak suradnje s građanima, medijima, predstavnicima izvršne vlasti i svim predstavnicima jedinica lokalne samouprave.

Na održanoj svečanosti javno je pohvaljeno i 19 policijskih službenika koji su se istaknuli svojim radom i zalaganjem. Oni su Ivan Rokinger i Bernard Vukušić iz Službe kriminalističke policije, Častimir Perić, Gabrijel Jurković i Ivica Kunica iz Policijske postaje Ston, Marko Mohač i Tomislav Matović iz Policijske postaje Gruda, Stanko Kežić i Goran Oršulić iz Policijske postaje Metković, Jurica Galić i Danijel Pranić iz Postaje granične policije Metković, Dragan Glamuzina i Drago Tolja iz Policijske postaje Ploče, Ivo Andrić, Dario Starčević i Jurica Ivanković iz Postaje prometne policije Dubrovnik, Ivica Maleš i Ivica Miletić iz Postaje pomorske policije Dubrovnik i Manuela Špoljar iz Postaje aerodromske policije Čilipi.

VIŠE