Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas osnivača humanitarne udruge Network For Animals Briana Daviesa i njegove suradnike kako bi razgovarali o pitanju sustavnog i kvalitetnog zbrinjavanja napuštenih životinja na području Dubrovnika.
Gradonačelnik Franković je vodstvo ove međunarodne udruge sa sjedištem u Londonu upoznao s planom aktivnosti izgradnje gradskog skloništa za životinje.

Prvi korak je pronalazak adekvatne lokacije za izgradnju skloništa te kupovina zemljišta. „Nakon toga pristupit će se izradi projektne dokumentacije, raspisivanju natječaja za izvođača radova te konačno, izgradnji skloništa koje će udovoljavati svim uvjetima propisanim od strane nadležnog ministarstva Republike Hrvatske i biti dostatnog kapaciteta“, rekao je Franković.
Brain Davies i njegov suradnik David Barritt čestitali su gradonačelniku Frankoviću na izboru. Iskazali su spremnost u pružanju logističke pomoći i drugih ekspertiza pri realizaciji ovog projekta, a temeljeno na njihovom dugogodišnjem iskustvu u zaštiti prava životinja.

VIŠE