Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima danas se na Srđu sastao s braniteljima.

I danas, 26 godina nakon rata naši branitelji se susreću s brojnim problemima, a jedno od ključnih problema je stambeno zbrinjavanje branitelja.

“Po pitanju zbrinjavanja branitelja, nakon definiranja buffer zone na području Nuncijate, usvojit ćemo UPU, nakon čega slijedi parcelacija i svakom branitelju ćemo dati parcelu i građevinsku dozvolu te ćemo na taj način naravno, uz suradnju s Ministarstvom branitelja, riješiti stambeno zbrinjavanje naših branitelja i njihovih obitelji” kazao je ovom prigodom Franković.

Na sastanku je usuglašena potreba za žurnom rekonstrukcijom tvrđave Imperijal s ciljem stavljanja u funkciju Muzeja Domovinskog rata – simbola slobode i obrane našega Grada, a koji bi ujedno bio prvi takav muzej u Republici Hrvatskoj.

Također, na sastanku je naglasak stavljen na obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja 6. prosinca koji do sada nažalost nije bio adekvatno obilježavan.

“U buduće će Dan dubrovačkih branitelja biti potpuno posvećen braniteljskoj populaciji te će uz brojne programe biti odana počast svima onima koji su bili spremni položiti svoje živote za obranu Domovine i našeg Grada od srpsko-crnogorske agresije” zaključio je Franković.