Gradonačelnik Grada Dubrovnika uputio je otvoreno pismo Antu Ruskoviću, direktoru tvrtke Excelsa nekretnine d.d.
Ovim bih Vas putem, gospodine Ruskoviću, zamolio da ne nastavljate praksu širenja neistina i dezinformacija medijima, a koje su vezane uz nastojanja Grada Dubrovnika da sebi priskrbi pravičnu naknadu za korištenje žičare. Pokušajte se koristiti argumentima, a ne lažima i demagogijom.
Meni osobno, ali i čitavoj gradskoj upravi i svim našim sugrađanima, jasno je da je Vama gospodine Ruskoviću na prvom mjestu interes Vašeg poslodavca, odnosno nastojanje da sebi osigurate što bolju nagradu u slučaju da uspijete Gradu uskratiti pravičnu naknadu. No, shvatite i da je nama obaveza zastupati isključivo interese Grada i svih njegovih građana. Ako bude po Vašem, odnosno da Grad pristane na naknadu od 10 posto, u ugovornom razdoblju Grad bi ostao uskraćen za čak 100 milijuna kuna. A dobro znamo koliko se vrtića, škola, stanova za mlade parove ili domova umirovljenika može sagraditi tim novcem. Kao što dobro znamo da je zbog neplaćanja ikakve naknade s Vaše strane, Grad u ovih šest godina ostao također bez višemilijunskog iznosa, a kojim je mogao graditi navedeno.
Dakle, Vašu borbu za bolji i izdašniji položaj kod Vašeg poslodavca razumijemo. No, ne razumijemo zašto se pritom morate koristiti neistinama. Tako uporno navodite kako se Vama ne isplati dati Gradu 15 posto iznosa od koncesije. U prijevodu u novac, ako je 5 posto 100 milijuna kuna, to znači da bi Excelsa nekretnine od žičare u 30 godina uprihodovala čak 2 milijarde kuna?! Pa s razlogom sumnjamo da bi Vam izdvajanje 15 posto od te dvije milijarde kuna ugrozilo posao.
Druga Vaša neistina je još više puta ponavljana. Valjda mislite da će vremenom postati istinom. Govorite da Grad traži naknadu koja bi bila „nekoliko puta viša od ostalih koncesijskih naknada u Hrvatskoj“ te taj navod potkrepljujete navodima da je riječ o „trostruko većoj naknadi za novu plažu u Uvali Lapad“.  Naime, dok se Vama nudi da  plaćate svega 12 tisuća kuna fiksnu godišnju naknadu te dodatnih 15 posto od prihoda, koncesionar za plažu u Uvali Sumratin plaća čak 1,9 milijuna kuna fiksne godišnje naknade te 3,44 posto svih prihoda.
Dakle, činjenice jasno govore kako Vam je namjera obmanuti javnost i pritom Gradu i svim njegovim građanima uskratiti pripadajući naknadu. Tako građanima uskraćujete nove vrtiće, škole u jednoj smjeni, razne socijalne mjere potrebitima i našim braniteljima. A takvog bi se ponašanja trebali i kloniti i sramiti.
Svakako, mi ćemo znati zaštititi interese Grada i naših sugrađana i nećemo pristati ni na kakve ultimatume po principu „uzmi ili ostavi“. Ta su vremena iza nas.  Mi smo od građana dobili povjerenje za zaštitu interesa Grada, a ne radi pogodovanja ili podilaženja ikakvim spekulantima ili investitorima koji žele što više zaraditi, ali očito pritom i oteti pripadajuće ovom Gradu i njegovim stanovnicima.