Četiri godine nije proradio jedan obični lift!

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković sazvao je jutros konferenciju za novinare na Ilijinoj glavici na temu trošenja proračunska sredstva.

– Ovo raskrižje rekonstruirano je 2013. godine, kad je napravljen pothodnik zajedno s liftom. Danas sam želio održati konferenciju za novinare baš na ovom mjestu i pozvati lift. Ali,evo, ne radi već četiri godine. Dakle, četiri godine nije uspio proraditi jedan obični lift. Želim vam reći kako mi u budućnosti nećemo ovako trošiti proračunska sredstva građana Dubrovnika. Ovo je primjer kako se voli ili ne voli svoj grad, kako i primjer na što su se sve trošila proračunska sredstva. Nažalost, ovo je samo jedan od primjera. Onda možete samo misliti što je sa vodom, kanalizacijom i brojnim drugim problemima koji muče Grad Dubrovnik. Bit ćemo odgovorna gradska uprava, rješavati ćemo probleme i ako započnemo radove dovoditi ih do kraja. Podsjećam da je ovo na Ilijinoj glavici rekonstruirano četiri puta. Znamo tko je bio podizvođač, brat bivšeg gradonačelnika je bio taj koji je izvodio radove na ovom križanju koji su obilježili incidenti, a za svake jače kiše dolazilo je do izbijanja pločnika i skidanja asfalta – kazao je Franković. Dodao je kako je ovo raskrižje posebno problematično za invalide koji se ne mogu spustiti niz skaline, a lift ne radi.

Na pitanje koliko će novoj vlasti trebati da popravi lift, Franković je kazao kako prvo treba utvrditi je li točna tvrdnja stručnjaka koji su rekli da ovo uopće nisu liftovi za vanjsku upotrebu i naše vremenske prilike nego samo unutrašnju.

– Siguran sam da će nam trebati manje od mjesec i pol dana da riješimo pitanje lifta i stavimo ga u funkciju, kako bi i invalidne osobe bez problema prolazike preko Ilijine glavice kao i brojni turisti s kuferima. Nebriga Grada Dubrovnika koji je imao gotovo 500 milijuna kuna proračunskih sredstava, koji ih je trošio na raznorazne marketinge, a nije bio u stanju riješiti jedan običan lift dovoljno govori kako se poptuno neodgovorno ponašala bivša gradska uprava – kazao je Franković.

Dodao je kako će nova gradska vlast biti odgovorna i sva sredstva Grada trošiti transparentno i na dnevnoj razini, te će građani svaki dan moći vidjeti kome su i za što plaćeni računi.

VIŠE