Predsjednik dubrovačkog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Mato Franković, osvrnuo se na izjave HNS-ova kandidata i predsjednika Uprave Vodovoda Valentina Dujmovića vezanih za otuđenje dokumentacije iz ustanove na čijem je čelu.

– Kao budućem gradonačelniku Grada Dubrovnika, sigurno mogu reći da mi se javljaju brojni zaposlenici tvrtki u gradskom vlasništvu, upozoravaju na brojne nelogičnosti koje se događaju u posljednje vrijeme. Ovdje prije svega mislim na nelogičnosti da komunalne tvrtke u vlasništvu Grada Dubrovnika plaćaju enormne cifre za oglašavanje. Ja sam putem anonimnog izvora u poštanskom sandučiću dobio preslik brojnih računa koje je tvrtka Vodovod plaćala, prije svega, za medijsko oglašavanje. Osobno sam mislio, a vjerujem i tako većina naših sugrađana, da kad plaćam vodu, da plaćam za usluge, sanaciju kanalizacije a ne da se reklamira tvrtka u vlasništvu grada jer je jedina koja distribuira vodu i ona nema konkurenta, kazao je Franković te dodao:

– Podizanje kaznene prijave gospodina Dujmovića smatram nekakvim bijednim pokušajem umanjivanja ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi. Naime, u trenutku kada tvrtka u vlasništvu Grada Dubrovnika, komunalna tvrtka, plaća za medijske usluge, mislim da se građani ovoga grada mogu zapitati što je još iz brda?! Brojni naši sugrađani mi svakakve informacije donose – i svakakve dokumente. Rekao sam da ću voditi pozitivnu kampanju i ne osvrćem se na gospodina Dujmovića kao kandidata za gradonačelnika, već kao trenutnog predsjednika Uprave Vodovoda. Sigurno, ovo nije prva kaznena prijava koju su podnijeli protiv mene, podnijeli su ih niz, ali bi mu bilo lakše skratit’ put i podnijeti kaznenu prijavu sam protiv sebe, poručio je Franković.

Izvor:Dubrovački vjesnik