Grad Dubrovnik i ove godine sudjelovao u humanitarnoj akciji “Podijelimo radost Božića”.

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić u ime Grada Dubrovnika jutros su na Pilama predali pakete humanitarne pomoći koja se prikuplja u sklopu tradicionalne akcije Dubrovačke biskupije i Caritasa “Podijelimo radost Božića”.

Karitativna akcija prikupljanja nekvarljive hrane i higijenskih potrepština “Podijelimo radost Božića” koja organizira se 11. put organizira na Pilama u Dubrovniku, a cilj joj je uljepšati božićne blagdane pojedincima i obiteljima na nekom siromašnijem području Republike Hrvatske. Ove godine je usmjerena prema području Ogulina, koje je stradalo u nedavnim poplavama.

“Ovo je uistinu jedna hvale vrijedna akcija Caritasa kojoj se rado i ove godine priključio Grad Dubrovnik.

Važno je u ovom dijelu godine biti svjestan značenja Božića i da to nije samo kićenje i da to nisu samo nekakva događanja već da postoje ljudi koji na žalost nemaju mogućnost priuštiti sebi i svojim obiteljima ono što mi smatramo najosnovnijim stvarima. Mi u Dubrovniku moramo biti svjesni koje prilike i mogućnosti imamo stoga moramo i podupirati sve one naše sunarodnjake koji su potrebiti bilo to s nekim manjim ili većim akcijama. Važno je da na razini i obitelji i društva razvijamo tu svijest da moramo pomagati drugima i da sudjelujemo u ovakvim akcijama”, kazala je zamjenica Tokić.

Akcija “Podijelimo radost Božića” održava se danas od 9 do 16 sati i sutra, u nedjelju, 17. prosinca od 9 do 13 sati na Pilama.

Akciju organizira Caritas Dubrovačke biskupije, a podržavaju je pojedinci, obitelji, institucije (Grad, Županija, općine, škole, vrtići), župne i redovničke zajednice, katolička društva, sportski klubovi, udruge itd.