Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković te kandidatkinje za zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić su se susreli sa stanovnicima Bosanke, Pila, Konala, Grada i Ploča iza Grada te s njima razgovarali o problemima koje je bivša gradska uprava konstantno ignorirala.

Stanovnici Bosanke ovom prigodom su istaknuli  problematiku uređenja autobusnih čekaonice, odlagališta za smeće, ali i Azila na Žarkovici. No, jedno od najvažnijih problema je samo jedan kilometar dug pristupni put od Jadranske magistrale do Bosanke, koji zbog katastrofalnog stanja svakodnevno otežava stanovnicima Bosanke pristup do njihovih domova.

”Azil za životinje izgradit ćemo u periodu od godinu dana, a nakon toga ćemo sve životinje sa Žarkovice povući u novi azil. Azil će bit negdje na području od Trstenog do Brsečina, na lokaciji koja neće umanjiti kvalitetu života naših sugrađana.” kazao je Franković.
Što se tiče gužvi unutar povijesne jezgre Grada potrebno je pametnim upravljanjem odredištem disperzirati posjetitelje izvan povijesne jezgre kako bi se smanjile gužve te omogućio normalan život stanovnicima povijesne jezgre tijekom ljetnih mjeseci.
”Također, po preuzimanju odgovornosti za Grad ”oživit” ćemo funkciju gradskih kotara i mjesnih odbora putem kojih će gradska uprava dobivati prijedloge o njihovim potrebama i problemima. Odgovorno ćemo voditi Grad, a sredstva će se trošiti transparentno. Nova gradska uprava na čelu sa mnom služit će svojim građanima, a ja ću biti gradonačelnik svih građana Grada.” zaključio je Franković.