Večeras se mnoštvo stanovnika Mokošice, jednog od najvećih kotara grada Dubrovnika okupilo na druženju sa saborskim zastupnikom i kandidatom za gradonačelnika Grada Dubrovnika Matom Frankovićem, kandidatkinjama za zamjenice Jelkom Tepšić i Orlandom Tokić te kandidatima za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.
”Mokošica je mjesto koje je od svih gradonačelnika do sada bilo zaboravljeno. Tijekom ove kampanje susreli smo se s građanima svih dijelova Grada i moram reći da nigdje, ni u jednom dijelu Grada nije dobra situacija. Uistinu se pitam kako se Grad vodio posljednjih osam godina. Gdje su išli novci i na koji način su se trošili?
Ja, kao i svi vi ovdje, dobro znam koji problemi muče stanovnike Mokošice od nedostatka parking mjesta do činjenice da je Mokošica uspavana ljepotica” kazao je Franković.
Također, Franković je kazao kako je HDZ vodio afirmativnu kampanju u kojoj je predstavljen program i vizija za razvoj Grada te kako se uz zamjenice Orlandu Tokić i Jelku Tepšić na listi za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika nalaze pošteni i časni ljudi koji su jamstvo za realizaciju svih projekata.
Na kraju svog obraćanja, uz snažnu podršku i ovacije okupljenih, Franković je u Mokošici najavio pobjedu Hrvatske demokratske zajednice u prvom krugu izbora:
”Ja ću biti novi gradonačelnik Grada Dubrovnika, gradonačelnik koji dolazi iz Mokošice i zajedno ćemo rješavati naše probleme! Cilj nam je pobjeda u prvom krugu izbora za Mokošicu po mjeri njenih stanovnika”.
Hrvatska demokratska zajednica u svom programu nosi brojna rješenja za Mokošicu od nadogradnje škole i vrtića, izgradnje i uređenja parkirališnih mjesta, izgradnje dječjeg igrališta, uređenja odlagališta otpada na Pobrežju do izgradnje spojne ceste Mokošica-Nova Mokošica .