Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković, kandidatkinje za zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić u društvu doktorice Vesne Bosanac i medicinskog osoblja OB Vukovar povodom Međunarodnog dana sestrinstva posjetili su Opću bolnicu Dubrovnik.
Tom prigodom Franković je kazao: ” Bez Vas ova bolnica bi bila samo zgrada puna instrumenata. Vi u nju udišete život, suosjećanje, toplu riječ i Hvala Vam na tome. Grad Dubrovnik će u budućnosti biti Vaš Grad partner”.
Naime, Hrvatska demokratska zajednica u svom programu Za Grad po mjeri građana nosi i Opću bolnicu Dubrovnik kao bolnicu od strateškog interesa za Grad.  U programu se navodi važnost Opće bolnice Dubrovnik čiji najveći broj korisnika dolazi upravo iz Dubrovnika, stoga će po preuzimanju odgovornosti nova gradska uprava na čelu s Frankovićem biti partner Općoj bolnici Dubrovnik kroz godišnje namjensko financiranje te omogućavanje korištenja stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika za potrebe smještaja liječnika Opće bolnice Dubrovnik.
Nakon obilaska bolnice uslijedilo je zajedničko fotografiranje s Vukovarcima kod spomen obilježja djelatnicima Ratne bolnice sv. Vlaho.
Obilasku su se pridružili i kandidati HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, a ujedno i djelatnici Opće bolnice Dubrovnik ravnatelj Marijo Bekić, doktorica Katarina Doršner te doktor Stjepan Đuričić.